Gert Sennema & Westkantstad

Hadden we vorig jaar geen topavond met Jan Henk de Groot? Zijn innemende verhalen omlijst met muziek. Je kunt artiesten niet met elkaar vergelijken maar Gert Sennema beloofd ook garant te staan voor een succes.

De muziek van Gert Sennema ontstaat uit een nauwe verbinding met zijn directe omgeving. In de streektaal (Westerkwartiers-Gronings) worden verhalen muzikaal omlijst met gitaar. Zowel solo als met band (Westkantstad) put Sennema uit hedendaagse volksmuziek, zoals folk, blues en country, die het midden houdt tussen poëtisch en plat.

Op zaterdag 28 februari 2018 is de langverwachte nieuwe CD van Gert Sennema en Westkantstad ten doop gehouden. Onder de bezielende en vakkundige leiding van producent Joop van der Linden is een album tot stand gebracht waarin de eigenzinnige teksten in het Westerkwartiers voorzien zijn van een rijk muzikaal palet.

Alle composities en teksten zijn van Gert Sennema, die zich liet inspireren door zijn directe omgeving in relatie tot de wereld. De muziek is gekleurd door de invloeden binnen de band; blues, rock, country en folk wisselen elkaar af in deze productie. Enkele tracks zijn al te horen geweest in het radioprogramma van Henk Scholte “Twij deuntjes veur ain cent”. De reacties zijn lovend.

Wanneer: Zaterdag 20 april 2019

Aanvang: 20:00 uur

Prijs: € 7,50

Vrienden van "Ons Dorpshuis": €2,50

Meer info: http://gertsennema.nl