Archief: "Das Kabarett"

Theaterinitiatief THTR speelt Das Kabarett, over het opkomend populisme in het Duitsland van de jaren ’30. Berlijn, eind jaren dertig: in de burlesque wereld van jarretelles en variété laven de bezoekers zich aan drank, sigaretten en meisjes van plezier. Tot ook de muren van het theater de buitenwereld niet meer kunnen tegenhouden.

In Das Kabarett wordt het verhaal gevolgd van de artiesten in de Berlijnse nachtclub Kabarett aan de vooravond van nazi- Duitsland. Hun leven speelt zich, terwijl de wereld om hen heen in brand staat, volledig binnen de muren van het theater af. Ze zingen, spelen dansen... tot de werkelijkheid buiten het theater zich onverbiddelijk aan hen opdringt. Das Kabarett werd in 2012 al met veel succes uitgevoerd. Nu, vier jaar later, blijkt het actueler dan ooit. Das Kabarett is bewerkt en wordt geregisseerd door Miranda Laanstra. U waant zich in een nachtclub op de Kurfurstendamm. 

In ons dorpshuis worden 3 podia ingericht en te midden van deze podia komt u ogen en oren tekort. De cast van Das Kabarett bestaat uit: Ralph Hunze, Marlene Bakker, TJ da Silva, Suuz van Wijk, Timna Hacqubord, Milan van der Zwaan, Niké Wentholt, Jaap Vos en Mariska Pronk. Das Kabarett heeft afgelopen voorjaar haar première gehad en gaat op toer door Groningen en Drenthe. De eerste recensies spreken voor zich. “Inderdaad heftig, maar wat hebben we een show gehad” Zal deze voorstelling een begin van een topseizoen “Ons Dorpshuis” worden? U maakt het mee.

 

Wanneer: Vrijdag 29 september 2017

Aanvang: 20.00 uur

Prijs: € 12,50

Vrienden van "Ons Dorpshuis": € 2,50