Theatergroep Waark

Bevings

Bevings van WAARK is een bijzondere voorstelling over het onderwerp dat alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de akelige gevolgen.

 

Ach nee, niet weer over het gas, het gaat over de mensen die er op léven. Hoe voelt het om Groninger te zijn? Om de grond onder je voeten weg te voelen zakken, gegijzeld te worden door de zucht naar gas? Met een requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige, maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners.

 

Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Ik dacht het toch niet. Bewoners die je in wanhoop over de janboel, soms ook hoort huilen van het lachen.

 

Bevings wordt geregisseerd door actrice, schrijfster en regisseur Annemarie Prins. Het stuk wordt gespeeld door acht acteurs/actrices waarvan er vier meespeelden in de allereerste WAARK voorstelling in 1974. De tekst is geschreven door acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders (voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam) en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit uit Garnwerd. Muziek Jan Meiborg.


Afgelast vanwege nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus!

 

zie ook: Rijksoverheid.nl

Wanneer: Zaterdag 21 maart 2020

Aanvang: 20:00 uur

Prijs: € 10,-

Vrienden van "Ons Dorpshuis": €2,50

 

Kijk ook op: www.waark.nl/voorstellingen/bevings