· 

Zaterdag 21 maart Theatergroep Waark in Ons Dorpshuis

Theatergroep WAARK toert door Drenthe

 

De Groningstalige theatergroep WAARK toert door Groningen en Drenthe. Op donderdag 17 oktober staat deze bijzondere voorstelling in Café Boelens in Eelde en daarna worden o.a. Bunne, Ekehaar, Zuidlaren en Norg aangedaan.  De toer eindigt op zaterdag 21 maart in Annen.

 

Als Groningstalige theatergroep ontkom je er niet aan: een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend geven de acteurs lucht aan hun gevoelens van wanhoop over de hele janboel. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.

 

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerard Jan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Hij ging hiervoor met verschillende Groningers in gesprek en verwerkte hun ervaringen (soms letterlijk) in het stuk. Schrijver en regisseur Ben Smit vertaalde het stuk in het Gronings. Jan Meiborg componeerde speciaal voor Bevings nieuwe muziek.

 

Speellijst Drenthe (volledige speellijst staat op waark.nl)

Annen, Ons Dorpshuis, zaterdag 21 maart

 

WAARK

Theatergroep WAARK maakt al 40 jaar Groningstalig theater. In deze voorstelling spelen weer enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK onder regie van Annemarie Prins mee.

 

Wanneer: Zaterdag 21 maart 2020

Aanvang: 20:00 uur

Prijs: € 10,-

Vrienden van "Ons Dorpshuis": €2,50

 

 

Kijk ook op: www.waark.nl/voorstellingen/bevings

 

Waark Bevings

Bijzondere voorstelling over het onderwerp dat alle Groningers bezighoudt: de gaswinning en de akelige gevolgen.

€ 10,00

  • Beschikbaar