· 

Doe dag zaterdag 15 juni

Na een lange voorbereiding, overleg met Gemeente Aa en Hunze en diverse verenigingen was zaterdag 15 juni de officiële start van de aanpassing van het terrein rond de sporthal in Annen. Namens de gemeente gaf wethouder dhr. Henk Heijerman het “startschot” door een bord te onthullen. 

Vrijwilligers van diverse verenigingen hebben deze dag in het kader van zelfwerkzaamheid onder andere fietsbeugels geplaatst,  struiken gepland en zaken verwijderd die later een andere plek gaan krijgen zoals bankjes en de jeu de boules banen.

 

In fases zal het voorterrein worden ingericht met speel- en beweegtoestellen voor jong en oud. Het gebied wordt autoluw, wel komen er een paar parkeerplaatsen voor mindervaliden. Het streetveld wordt opgeknapt en de jeu de boules banen worden verplaats. Er komt een fietsenstalling en het dorpshuis krijgt een terras. Er wordt nog gekeken naar een geschikte locatie voor een beachveld.

 

Rookvrij

Iedereen wil dat kinderen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Zien roken, doet roken. Met een rookvrije speelplek geef je het goede voorbeeld aan kinderen en voorkom je bovendien het schadelijke meeroken. Daarom wordt het voorterrein rookvrij gemaakt. 

 

Uitvoering:

De uitvoering zal geschieden door lokale ondernemers. Dit zijn Hoveniersbedrijf Klinkers, Bestratingsgroep.nl en Kuitse Klein Grondverzet.  

Regelmatig is er overleg en dit is in de vorm van bouwteamoverleg. Namens de gemeente is aanwezig Theo Kroeze, Jan Luurt Klinkers namens de ondernemers en Henk Steenge/ Klaas Behling namens de plaatselijke werkgroep. 

 

Steun

De uitvoering van dit plan is grotendeels mogelijk gemaakt door de Gemeente Aa en Hunze en de Provincie Drenthe. Mede dankzij de financiële steun van het VSB fonds, Rabobank Assen en Noord-Drenthe, de NAM, Eibe Speeltoestellen, Historische Vereniging Annen en Commissie Dorpsbelangen kan het complete plan uitgevoerd worden. Daarnaast schenkt WMD een watertappunt. 

 

Officiële opening 20 september 

De officiële opening zal op vrijdagmiddag 20 september plaatsvinden in aanwezigheid van alle schoolgaande kinderen, sponsoren, aannemers en vrijwilligers. Ook alle dorpsbewoners zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Vanuit de Historische Vereniging is het idee ontstaan om het plein een naam te gaan geven, deze zal dan onthuld worden.