· 

Zaterdag 14 april: Jan Henk de Groot "Tachtig Tammo!"

 ‘In ‘Tachtig Tammo!’ neemt troebadoer Jan Henk de Groot je mee naar Westerdiepsterdallen, het kleinste dorp van Nederland, waar het kampvuur brandt, de wijn rijkelijk vloeit en de tijd lijkt stil te staan.

 

Onthaasten, het kalmer aan willen doen is het actuele thema van zijn theaterprogramma. Vandaar de titel: ‘Tachtig Tammo!’; een gevleugelde uitspraak die in de jaren ‘90 te lezen was op verkeersborden langs de Kielsterachterweg in een poging om automobilisten gas terug te laten nemen. In Westerdiepsterdallen, in het boerderijtje bij zijn vriend Bonney Brattinga, weg van het hectische leven, is een nieuw album ontstaan: ‘Keunenk van Westerdaipsterdale’. “Een album met 12 eigen liedjes die tot het beste behoren wat vorig jaar in het Gronings is verschenen”(**** DvhN). 

Jan Henk verstaat de kunst om van de kleine dingen in het leven een bijzonder liedje te maken. Platenzaak ‘Evelyntje’, jeugdliefde ‘Janine’, therapeutisch ‘Vuurtje kieken’ en het zoeken naar ‘Evenwicht’. Het komt allemaal voorbij.

 

Vanavond dus Tachtig Tammo! Gas los en genieten.

 

Wanneer: Zaterdag 14 april 2018

Aanvang 20.00 uur

Prijs €7,50

Vrienden van "Ons Dorpshuis" €2,50

Hier kunt u Reserveren